Vaatehuolto

Vaatteet on tarkoitettu käytettäväksi, eikä kaappiin seisomaan. Pyrimmekin tekemään kestäviä vaatteita, joita voit huoletta käyttää vuodesta toiseen. Kun huollat ja peset vaatteesi oikein, pidennät niiden käyttöikää entisestään. Pitkäikäiset vaatteet ovat myös ympäristöteko!

Olemme koonneet tänne monipuolisesti ohjeita ja vinkkejä erilaisten vaatteiden ja materiaalien hoitoon. Päivitämme vaatehuolto-ohjeitamme myös aina tarpeen tullen, joten täältä kannattaa tarkistaa, jos jokin mietityttää. Muista lisäksi tarkistaa aina vaatteen pesulappu, josta löydät tärkeimmät juuri kyseistä vaatetta koskevat ohjeet. Jos vaatehuollosta herää kysyttävää, olemme tarvittaessa mielellämme avuksi  – laita meille sähköpostia tai viestiä vaikkapa Instagramissa!

pesumerkkien merkitykset

Pesumerkkien merkitykset

Jokaiselle vaatteelle tehdään oma pesulappunsa, jossa on juuri sen hoitoa koskevaa tietoa. Pesumerkinnät kannattaakin opetella lukemaan ja noudattaa niitä huolellisesti, jotta vaate kestää mahdollisimman monta käyttö- ja pesukertaa.

urheiluvaatteiden huolto

Urheiluvaatteiden huolto

Urheiluvaatteiden oikeanlainen huolto ja pesu pidentää huomattavasti niiden käyttöikää. Urheiluvaatteiden materiaali on tarkoitettu kestämään, mutta siitä tulee pitää huolta. Hien pinttymistä vaatteeseen voi välttää ja jo hieman tuoksuvan treenivaatteenkin voi usein vielä pelastaa.

villan huolto

Villavaatteiden huolto

Villa on pehmeä ja herkkä luonnonkuitu, jonka hoitamiseen kannattaa panostaa. Näin villavaate säilyy hyvässä kunnossa ja siistinä mahdollisimman pitkään. Villavaatetta kannattaa pestä mahdollisimman harvoin ja sitä voi raikastaa muilla tavoin.

 

collegemateriaalin huolto

Collegemateriaalien eroja ja vinkkejä niiden huoltoon

Collegemateriaaleja on useita erilaisia ja eri materiaalit poikkeavat ominaisuuksiltaan hieman. Erilaiset collegekankaat kaipaavat myös hieman erilaista hoitoa ja pesua. Joissain collegevaatteissa on myös pehmeäksi harjattu sisäpinta, josta kannattaa pitää hyvää huolta.

farkkujen huolto

Farkkujen huolto-vinkit ja materiaalien erot

Myös farkkujen materiaaleissa on eroja. Perinteinen denim -kangas on puuvillaa. Erilaisia sekoitemateriaaleja voidaan myös valita farkkuihin tuomaan erilaisia ominaisuuksia, kuten joustavuutta. Eri materiaaleja tulee huoltaa eri tavoin.