Vastuullisuus

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että valintamme olisivat ympäristön ja maailman kannalta paremmat. Tässä kehitystyössä otamme huomioon sekä ympäristövastuun että sosiaalisen vastuun.

Ympäristövastuu

Tuotteemme suunnitellaan täällä Tampereella, ja vastuulliset valinnat lähtevätkin jo suunnitteluasteelta. Käytämme suunnitteluvaiheeseen paljon aikaa, emmekä tingi laadusta. Tarkan laadun vuoksi voivat tuotteiden suunnitteluprosessit toisinaan venyä pitkiksikin. Pyrimme välttämään ylimääräisten mallikappaleiden tilaamista, jotta emme kuluta ympäristöä niiden toimittamisella, vaan teemme tiivistä yhteistyötä tehtaidemme sekä suomalaisen yhteyshenkilömme kanssa.

Suunnittelemme pitkäikäisiä vaatteita, jotka kestävät niin trendien vaihtuvuuden kuin aktiivisen käytönkin. Me haluamme, että Same Goalin vaatteet käytetään kirjaimellisesti puhki, eikä sinun tarvitse huolehtia jatkuvasta vaatekaapin täydennyksestä. Tuotteiden pitkäikäisyys ja laatu vaikuttaa myös positiivisesti hiilijalanjälkeemme.

Tuotteemme valmistetaan Kiinassa tehtailla, jolla suomalainen yhteyshenkilömme vierailee säännöllisesti. Tehtaiden työolot ovat siis tarkasti valvotut, eikä tehtaillamme todellakaan käytetä lapsityövoimaa.

Tutkimme lisäksi parhaillaan vaihtoehtoja eurooppalaisista tehtaista, jolloin voisimme saada osan tuotteista lähempää. Tämän myötä myös kuljettamisesta aiheutuneet ympäristökulut pienenisivät huomattavasti.

Olemme kuitenkin jo nyt tehneet töitä tuotekuljetusten hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Pyrimme aina valitsemaan mahdollisuuksien mukaan kuljetustavaksi laivaliikenteen, sillä laivarahdin kuormitus ympäristölle on lentoliikenteeseen verraten hyvin pieni. Vuoden 2022 aikana onnistuimme tavoitteessamme siirtää vähintään 70 % tuotekuljetuksistamme laivarahtiin. 

Kehitämme myös pakkausmateriaalejamme jatkuvasti. Toistaiseksi pakkaamme tuotteet muovipakkauksiin, sillä niiden kuljetus myös postilaatikkoon mahtuvina pikkupaketteina on mahdollista. Käytämme kierrätetystä muovista valmistettuja pusseja. Pussit ovat uudelleensuljettavia, joten voit käyttää niitä itse esimerkiksi vaatteiden kausisäilytykseen tai reissuille mukaan otettavina pyykkipusseina.

Etsimme kuitenkin aktiivisesti myös helpommin kierrätettäviä vaihtoehtoja, jotka kuitenkin toimisivat ja kestäisivät erilaisissa paketeissa. Ja myymälässä meillä on käytössä paperipussit!

Lisäksi teemme ympäristöystävällisiä valintoja myös tuotteiden suhteen. Vältämme ylituotantoa ja suunnittelemme varastoa ja uutta mallistoa tarkkaan myös tästä näkökulmasta.

Panostamme suomalaiseen muotoiluun ja vaatteemme suunnitellaan omasta toimestamme Tampereella. Suunnittelijamme Maarit tekee isoimman työn, mutta koko tiimimme (ja ajoittain myös esimerkiksi Instagram -seuraajamme) vaikuttavat suunnittelutyöhön. Olemme saaneet muotoilutyöstämme tunnustukseksi Design From Finland -merkin.

Emme koskaan heitä käyttökelpoisia vaatteita pois, vaikka ne eivät täysin vastaisikaan korkeita odotuksiamme laadun suhteen.  Meillä on myymälässä pieni osio 2-laatuisia tuotteita, joissa on pieniä virheitä (kuten label vinossa, logo väärinpäin tai pieni värivirhe kankaassa). Näitä myymme myymälässä hieman normaalihintaa edullisemmin. Myös tuotteiden kehitysvaiheessa tilatut mallikappaleet päätyvät usein meille itsellemme tai lähipiirillemme käyttöön sen jälkeen, kun niitä ei enää suunnittelutyössä tarvita.

Kehitämme parhaillaan myös mallistoa, jonka materiaali on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista. Ollaan innoissamme tällaisista uudenlaisista materiaaleista ja niiden mahdollisuuksista. Tätä mallistoa voit odottaa meiltä vuoden 2023 aikana.

Sosiaalinen vastuu

Sen lisäksi, että hyvät työolot tehtaillamme on meille tärkeää, välitämme kovasti myös tamperelaisen työyhteisömme hyvinvoinnista sekä tietysti koko Same Goal Familysta!

Toimistolla on letkeä meininki ja rento ote työhön. Mitään ei oteta turhan vakavasti, vaan juuri kulloinkin käsittelyssä olevaan asiaan sopivalla tavalla. Teemme töitä yhdessä, tiiminä ja kaikki osallistuvat oman erityisosaamisensa lisäksi yhteisiin työtehtäviin, kuten tilausten pakkaamiseen.

Vuonna 2022 käynnistimme #mysamegoal -kampanjan, jossa sekä me, että monet Same Goal Familylaiset ovat jakaneet erilaisia selviytymis- ja kasvutarinoita. Meidän missio on alusta asti ollut motivoida, kannustaa ja auttaa ihmisiä menemään kohti omia tavoitteita ja unelmia. Tämä kampanja edustaa hyvin tätä missiotamme ja on osa sosiaalisen vastuullisuuden suunnitelmaamme.

Vielä konkreettisemmalla tasolla olemme myös tehneet vaatelahjoituksia muutamille tahoille, jotka sitä ovat todella tarvinneet.